Kutinske dunje: Godišnji koncert u novom ruhu

Ženska vokalna skupina „Kutinske dunje“ uz Dan grada Kutine održala je godišnji koncert u punoj Galeriji Muzeja Moslavine.

 „Kutinske dunje“ ovaj su koncert održale tematski, u znaku Moslavine, zavičaja i tradicije, te su u tom duhu bile i pjesme koje su priredile za ovu priliku s voditeljem prof. Tomislavom Brajdićem.
 

U goste su pozvale VS Rusalke pod vodstvom Slavice Moslavac koje su se vrlo dobro uklopile u koncept koncerta koji je bio u znaku Moslavine.

Bili su tu i susjedi iz Garešnice – mješovita skupinu „Medjuwodje“ koje u svom sastavu imaju i Kutinčane, te su više puta gostovali u našem gradu, gdje su rado viđeni gosti. Vjekoslav Martinićo držao je i kratku prezentaciju o tradicijskim glazbalima koje smo imali prilike i čuti u duetu s Romanom.


   Gost priredbe bio je i prof. Saša Begović Matošković iz OGŠ B.Papandopula, te dio Prima benda koji je na kraju koncerta pratio „Kutinske dunje“.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pohvalio je rad Kutinskih dunja i čestitao im na još jednoj uspješnoj godini, a Grad Kutina je uz Sisačko moslavačku županiju bio i pokrovitelj novog ruha u kojem su se domaćice prvi puta pojavile na ovom koncertu.

Dunje su održale jedan vrlo lijep koncert u ugodnoj atmosferi, a u tri nove kombinacije odjeće i vizualno su poradile na svom identitetu. Odjeća je u bojama simbola Kutine, prilagođena i nazivu skupine.
Ljerka Čorak u ime Kutinskih dunja svim sudionicima priredbe i sponzorima zahvalila je na sudjelovanju, a Gradu Kutini i SMŽ na potpori u kupnji novog ruha.

Posjetitelji su na kraju priredbe zapjevali moslavačke pjesme zajedno s Dunjama, a koncert je završio zajedničkim druženjem.