Koncertni program uz Dan grada Kutine

Marko Tolja, Mila SHOW i koncert klasične glazbe u kojemu je nastupio komorni sastav Camerata Cantilly – sastavnice su koncertnog programa koji je Pučko otvoreno učilište Kutina organiziralo uz Dan grada Kutine. Posjećenost ovim atraktivnim imenima bila je vrlo dobra, a svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
 

Marko Tolja, uz odlične vokalne sposobnosti i zanimljiv izbor repertoara, poznat je i po svojim humorističnim momentima, te se pokazao i kao dobar zabavljač, a kutinska ga je publika odlično prihvatila.
  

Mila Elegović SHOW na sam Dan grada 10. studenog posjetitelje je uveo u showgirl predstavu koja spaja cabaret, standup i mjuzikl.

Glavna zvijezda Mila Elegović podržana je pjevačem Adalbertom Turnerom i plesačicama, koje su se potrudile plesom i izgledom biti u top formi. POU Kutina obično uz Dan grada nastoji uključiti i domaće „zvijezde”, te su tako u sklopu ove show predstave nastupili i najpoznatija kutinska balerina i baletan, Tessa Uroić i Vanja Škurić.

Plesnom su se točkom predstavile i plesačice grupe Irish heart na čelu s Tenom Grgić koje su u Kutini uvijek rado viđeni gosti.


   Camerata Cantilly, komorni sastav iz Samobora jedini je takvog tipa u Hrvatskoj, koji je dosad osvojio niz nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu.

U svoj su repertoar uz standarde uvrstili i obrade djela pisane za simfonijske orkestre i program osmislili kao kolaž primjeren današnjem vremenu, ostajući pritom vjerni svom izvornom izričaju. Osnivač i umjetnički voditelj ansambla je klarinetist Mihael Paar.

foto by: S. Vidiček