Urbanistička studija Kutine predstavljena javnosti

Urbanistička studija centralnog gradskog perivoja Kutine predstavljena je javnosti. Studiju je izradio Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Voditeljica projekta bila je mlada kutinska arhitektica Ines Mravunac. „Studija je podloga za izradu budućih urbanističkih planova i projekata u Kutni“, rekao je prof. Krunoslav Šmit, dekan arhitektonskog fakulteta te je naglasio kako je ovo prva urbanistička studija u Hrvatskoj u kojoj su svojim primjedbama i prijedlozima sudjelovali i građani.

prof. dr. Krunoslav Šmit, dekan Arhitektonskog fakulteta Zagreb

Građani su svoje prijedloge i primjedbe iznijeli na nekoliko radionica te u anketama na javnim gradskim prostorima te su tom prilikom imali mogućnost razgovarati i sa voditeljicom projekta izgrade Urbanističke studije centralnog gradskog perivoja Kutine, kutinskom arhitekticom Ines Mravunac.

Ines Mravunac, mag. ing. arch, autorica studije

Građani su svojim prijedlozima bili na tragu promišljanja središnjeg gradskog prostora Kutine izrađivača studije, ali su i iznenadili svojim prijedlozima.

Ines Mravunac, mag. ing. arch, autorica studije

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem građana u izradi studije te je izrazio uvjerenje da će ovo biti temeljni dokument za uređenje Kutine i za generacije koje dolaze.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Nakon predstavljanja javnosti očekuje se i službeno usvajanje Urbanističke studije centralnog gradskog perivoja Kutine.