TIM-KCM – javna tribina “Migrantska kriza”

Nakon nekoliko radionica vezanih uz „Aktivno sudjelovanje mladih u društvu“ i jedne javne tribine na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, TIM -KCM organizirao je i drugu javnu tribinu na temu “Migrantska kriza“.

U suradnji sa stručnom suradnicom, prof. Brankom Pelin i učenicima srednje škole, kroz ovu tribinu nastojali su voditi strukturirani dijalog i potaknuti razgovor o vrlo osjetljivoj temi problema migranata.

Zajedno sa djelatnicima MUP-a i Hrvatskog Crvenog križa pokušali su odgovoriti na pitanja mladih koja se tiču migranata i migrantske krize, te osvijestiti probleme i predrasude koji ih prate na njihovom nimalo lakom putovanju.

Cilj ovih aktivnosti je uključivanje mladih u društvene aktivnosti bez ikakvog oblika diskriminacije te stvaranje osnovnih uvjeta za udruživanje i djelovanje mladih na lokalnoj razini. Cilj je podići razinu odgovornosti, informiranosti i kompetentnosti mladih kako bi postali respektabilni subjekti političkog odlučivanja i uvidjeli rezultate vlastite predanosti i rada.