Predstavljen program uz Dan grada Kutine

Grad Kutina sljedećega tjedna obilježava 763. obljetnicu od prvog pisanog spomena imena Kutine. U kutinskoj Gradskoj vijećnici danas je predstavljen program uz obilježavanje Dana grada, a predstavili su ga čelnici ustanova i udruga koji su se i ove godine potrudili građanima svih generacija organizirati razne vrste događanja.

Gradonačelnik Grada Kutine podsjetio je kako će Dan grada biti obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća 9. studenog, te dodao: “Samo obilježavanje Dana grada počinje već u ponedjeljak 4. studenog kada je i Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine, a obilježavanje završava u petak 22. studenog nastupom grupe M 18. Koristim ovu priliku pohvaliti bogat program koji su ustanove i udruge organizirale uz Dan grada, te pozvati sve sugrađane da odaberu sadržaje koji ih zanimaju i posjete neke od njih”.
 


Ravnateljica Muzeja  Moslavine Jasmina Uroda Kutlić najavila je događaje u Muzeju Moslavine, ravnatelj Sportskog centra Kutina Renato Habek najavio je sportska događanja, dok su Vlatka Vidiček Dam predsjednica DND-a Kutina i Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece predstavile program za Dan grada u kojem sudjeluju djeca i mladi. Jedan od njih je i natječaj Moja priča koji je najavila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper. 
 


Matica hrvatska organizator je izložbe slika Ivice Bilandžića koja je pomaknuta na 28. studeni zbog radova u klubu Arcus, što je najavio predsjednik Matice hrvatske Dragutin Pasarić. Događaje su najavili i Vanja Josić iz TZ Grada Kutine, te Branko Straga predsjednik Udruge umirovljenika Petrokemije koji i ove godine organiziraju izložbu rukotvorina. Godišnji koncert Kutinskih dunja najavila je njihova članica, Ljerka Čorak.


Josip Cerovec najavio je međunarodni Kick boxing turnir na sam Dan grada, a ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar najavila je bogat program koji je pripremilo POU Kutina uključujući i nastup Marka Tolje, te show Mile Elegović na sam Dan grada u večernjim satima.  Recimo i to da će se uz Dan grada i ove godine održati turnir u GO-u u SŠ Tina Ujevića.


Cjelokupno obilježavanje Dana grada započet će u ponedjeljak 4. studenog na Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine, što je najavio predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Damir Badanjak:


“Ove godine smo Dan hrvatskih branitelja Kutine osmislili predstavljanjem knjige našeg generala Rudija Stipčića. Okupljanje kreće u 10 sati kada ćemo i položiti vijence i zapaliti svijeće za poginule branitelje, a nakon toga ćemo prezentirati knjigu koja je posvećena svim građanima, ali i djeci kako bi mogli čuti kako je bilo te 1991. godine , jer knjiga promovira istinu o Domovinskom ratu “, rekao je Badanjak.

Dan grada završava predstavama plesne skupine M18 u četiri termina 21. i 22. studenog.