Potpisan ugovor za rekonstrukciju 6-stazne kuglane

Kutinčani će uskoro dobiti suvremenu šesterostaznu kuglanu. Grad Kutina odlučio se na rekonstrukciju kuglane čime će kuglanje u Kutini dobiti novi zamah, jer je postojeća kuglačka dvorana već neko vrijeme nefunkcionalna i u njoj je bilo nemoguće održavati natjecanja.
  U kutinskoj Gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor za rekonstrukciju dvorane za kuglanje vrijedan milijun kuna s izvođačem radova tvrtkom Arx bowling d.o.o. iz Zagreba i MP bowling-om iz Belog Manastira.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako dvorana za kuglanje nije obnavljana od same izgradnje, tako da je došlo vrijeme za njezinu rekonstrukciju. „Kuglanu ćemo u potpunosti opremiti za održavanje natjecanja na državnoj i regionalnoj razini kako bi kuglački klubovi imali suvremene uvjete za rad i treniranje, te postizali bolje rezultate. To nam je drugi veliki projekt u području sporta jer poznato je da je u tijeku i rekonstrukcija atletske staze vrijedna 2 mln kn. Oba bi projekta trebala biti gotova do kraja godine. To je predizborno obećanje naše Koalicije i ona ih ispunjava“, rekao je gradonačelnik.
   

Renato Habek, direktor Sportskog centra Kutina rekao je kako će kuglana biti riješena na najsuvremeniji način. „Kao što do sada u postojeću kuglano nije bilo potrebno ulagati 40 godina tako će i sadašnje rješenje kuglane biti u rangu najsuvremenijih rješenja koja se nude u kuglačkom sportu u svijetu. Osim kuglane napravit ćemo rekonstrukciju samog objekta dvorane kroz stolariju, prostor za gledatelje i moći ćemo ugostiti najeminentnije kuglačke klubove, te biti mjesto za postizanje svjetskih rekorda“, rekao je direktor Sportskog centra Kutina.
    Ugovor sa Sportskim centrom Kutina, odnosno Renatom Habekom, potpisali u ime MP bowling d.o.o., predstavnica Milana Pavlic, te Miloš Milivojević iz Arx bowlinga . MIlana je ujedno članica Hrvatske kuglačke reprezentacije, koja je ove godine s reprezentacijom osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kuglanju.

„Do sada nisam imala priliku igrati u Kutini, ali bit će mi zadovoljstvo u budućnosti igrati ovdje jer ćemo ovdje napraviti najsuvremeniju kuglanu“, rekla je Pavlic.
  

Miloš Milivojević iz tvrtke Arx bowling napomenuo je kako su rokovi kratki ali kako su izvođači spremni. „Već isti dan po odluci o dodjeli ugovora krenuli smo u proizvodnju, tako da sljedeći tjedan ide demontaža dvorane, a ubrzo i isporuka opreme. Gotovo sve kuglane u Hrvatskoj smo mi radili i imamo dobre reference, a Kutina će nam također biti jedna od izvanrednih. Kuglački savez Hrvatske sigurno će u ovakvoj dvorani organizirati svoja natjecanja“, rekao je predstavnik izvođača radova.
   

U dvorani je trenutno djelomično zatvoren jedan zid i napravljene su predispozicije za početak radova.