Na području Kutine u rujnu nezaposlenost smanjena za 2,6%

Nezaposlenost na području Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanja Kutina koje pokriva područje od Velike Ludine do Jasenovca, krajem rujna smanjena je za 2,4% u odnosu na prethodni mjesec. Tako se na evidenciji zavoda na cijelom područnom uredu nalazi 2.670 nezaposlenih osoba. Prema podacima PU HZZ-a Kutina u Ispostavi Kutina nezaposlenost je smanjena za 2,6%, u Ispostavi Novska ona je smanjena za 3,3%, a u Ispostavi Popovača smanjenje nezaposlenosti u odnosu na prethodni mjesec iznosi 0,6%.
  Na Zavodu za zapošljavanje u Ispostavi Kutina nalaze se 1022 nezaposlene osobe, a najveći udio nezaposlenih čine osobe sa  završenom srednjom trogodišnjom i četverogodišnjom školom.
U odnosu na rujan prošle godine nezaposlenost je smanjena za 7,7%. Iz evidencije zavoda za zapošljavanje PU Kutina u rujnu je zaposleno 258 osoba, najviše sa završenom srednjom školom. Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposleno je 45 osoba, a u inozemstvu 8 osoba. Tijekom rujna poslodavci su Zavodu prijavili 131 potrebu za radnicima. Najviše su tražili radnike iz područja uslužnih djelatnosti, trgovine i obrazovanja.