Mjesec borbe protiv raka dojke – promocija knjige „Ogrtač“

U Knjižnici i čitaonici Kutina predstavljena je knjiga „Ogrtač“ autorice Snježane Strbad iz Velike Gorice.

  Knjižnica Kutina u mjesecu borbe protiv raka dojke ima običaj ugostiti neke od autorica koje progovaraju o ovom, sve češćem zdravstvenom problemu i kod mlađih žena. Uvodno su događaj svojom pjesmom podržale žene vokalnog sastava Rusalke iz Kutine.

Snježana Strbad autorica je iz Velike Gorice, zaposlena u Zračnoj luci Zagreb, koja u romanu Ogrtač piše o bolesti koja ju je promijenila. Priča je to o suočavanju s dijagnozom, raskidu s emotivnom prošlošću i povratku samoj sebi.


Moderatorica promocije Katarina Budić pročitala je nekoliko zanimljivih ulomaka knjige koja nam poručuje da sve ono što nismo napravili danas, možemo napraviti sutra. Brzina života i potreba da sve kontroliramo udaljava nas od naše biti i često utječe na naše zdravstveno stanje – kaže Snježana Strbad. Bolest nas uči da okrenemo novu stranicu života, ona je i nova prilika vratiti se sebi, u čemu mnogima pomaže i vjera. Snježana Strbad nakon bolesti živi novim životom, s promijenjenom perspektivom. Prihode od knjiga usmjerava ka udruzi Humane zvijezde Hrvatske čija je aktivna članica i kroz koju se nastoji pomoći djeci slabijeg imovinskog stanja.
Roman „Ogrtač“ nudi nam pozitivan pogled, otvara nam oči i usmjerava nas ka zahvalnosti na svakom danu koji je pred nama. Jučer je za Snježanu Strbad sigurno bio jedan takav dan, a promociju su uljepšale članice VS Rusalke iz Kutine. One su u dobrom raspoloženju završile ovaj kulturni događaj koji je, među ostalima, posjetio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.