Jesenski susreti izviđača

Proteklog vikenda u Kutini su održani tradicionalni jesenski susreti izviđača u organizaciji Izviđačkog odreda Betlehem Kutina. Riječ je o susretu izviđača iz cijele Hrvatske koji se ovom prilikom natječu u raznim izviđačkim disciplinama. U izviđačkom domu Betlehem održano je izviđačko natjecanje kojim je ujedno i završena Izviđačka liga 18/19 za mlađu i stariju kategoriju.  

 Izviđači iz 33 ekipe među kojima je bilo 17 mlađih i 16 starijih ekipa predstavili su svoja znanja i vještine te pokazali u kojoj su mjeri savladali opsežan izviđački program.
 Sudjelovala su 174 natjecatelja iz Splita, Rijeke, Pule, Zagreba i Varaždina, te 25 volontera iz drugih odreda. Među njima je bilo i dvadesetak kutinskih izviđača koji su činili Organizacijski tim. U mlađoj kategoriji pobijedila je ekipa Maestral  iz 15. SDI Tornado, Zagreb, a u starijoj kategoriji pobijedila je ekipa Vitri iz SK Marjan, Split.
 

Nagrade i prijelazni pehar najuspješnijima je u ime Grada Kutine uručio izaslanik gradonačelnika Robert Kolenc.
Jesenski susreti izviđača u Kutini postali su jedno od nezaobilaznih izviđačkih natjecanja u Hrvatskoj i ove godine su proslavili 27 godina postojanja.