Prva utrka Stazama Dane Korice

U Kutinskoj Slatini održana je prva brdska utrka Stazama Dane Korice. Mještani Kutinske Slatine utrku su organizirali u čast svog sumještanina Dane Korice, proslavljenog svjetskog atletičara, sudionika olimpijskih igara i državnog rekordera čiji rekordi do danas nisu nadmašeni.

Dane Korica zahvalio je organizatorima utrke te je vidno dirnut istaknuo kako je su Kutinska Slatina, Kutina i ljudi iz ovog kraja uvijek ostali u njegovom srcu i mislima. Izrazio je i veliku sreću što su trčanje i sport okupili veliki broj sudionika utrke. “Meni su trčanje i sport dali sve u životu. Zato sam zahvalan i sretan što vidim ovoliko sportaša i svima želim puno uspjeha i sreće u utrci i životu vođeni sportskim duhom.”, poručio je Dane Korica.

Brdska staza duljine 6 km vodila je stazama po Kutinskoj Slatini na kojima je Dane Korica prije više od 60 godina započeo svoj sportski put. Pobjednici utrke su Karlo Ciban i Petra Mišljen, a organizatori su dodijelili i posebne nagrade sudionicima utrke iz Kutinske Slatine među kojima je bio najuspješniji Stjepan Žanić.

Na kraju utrke u ime organizatora: Darko Vuković, direktor utrke i Zlatko Grdić Dani Korici uručili su i prigodan dar u znak zahvale za sve što je učinio za promociju Kutinske Slatine, Kutine i sporta.

Utrka Stazama Dane Korice

REZULTATI:

Žene: 1. Petra Mišljen, 2. Lara Krmelić, 3. Sanja Vuković

Muški: 1. Karlo Ciban, 2. Florijan Rožić, 3. Đuro Komlenović

Natjecatelji iz Kutinske Slatine:

Žene: 1. Anamarija Pezić

Muški: 1. Stjepan Žanić, 2. Davor Pazman, 3. Ante Turkalj, 4. Matija Smola, 5. Tomislav Jerković