Nezaposlenost u kolovozu nešto manja nego u srpnju

Nezaposlenost na području Područnog ureda HZZ-a Kutina u kolovozu je smanjena za 0,7% u odnosu na srpanj. Prema podacima kutinskog Zavoda za zapošljavanje koje pokriva područje od Velike Ludine do Jasenovca u kolovozu je ukupno evidentirano 2670 nezaposlenih. U Ispostavi Kutina na Zvodu se nalazilo 1049 nezaposlenih osoba, što je smanjenje broja nezaposlenih od 0,1%. U Ispostavi Novska evidentirano je 983 nezaposlenih što je smanjenje za 0,4%, dok je u Ispostavi Popovača evidentirano 638 nezaposlenih što je smanjenje nezapolsenosti za 0,2%.
  Prema pojedinačnim stečenim zvanjima najviše nezaposlenih su ekonomisti srednje stručne spreme, prodavači, frizeri i maturanti opće gimnazije. Prema dobnoj strukturi najviše nezaposlenih čine osobe između 50 i 59 godina starosti.
   U odnosu na kolovoz prethodne godine uočeno je smanjenje nezaposlenosti za 9,5%, odnosno lani se u isto vrijeme na području cijelog Područnog ureda HZZ-a Kutine nalazila 251 osoba više.
 Tijekom kolovoza poslodavci su prijavili 168 potreba za radnicima, od čega 69 u području obrazovanja, 37 u prerađivačkoj industriji, a 15 u poljoprivredi i šumartsvu, te po 11 u trgovini i građevinarstvu.
   Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposlene su 32 osobe, od kojih 4 u Njemačkoj i 1 u Francuskoj.