Festival gljiva i ljekovitog bilja u Repušinici

Na ulazu u Park prirode Ljonjsko polje u Repušnici održan je četvrti FungiFest – Festivalj gljiva i ljekovitog bilja što ga organiziraju Turistička zajednica Grada Kutine i JU PP Lonjsko polje s partnerima: Centar za istraživanje gljilva Russula Novska i GD Ivan Focht Kutina.
Za posjetitelje priredbe organiziran je cjelodnevni program i boravak u prirodi. Brojni su posjetitelji razgledali Park prriode Lonjsko polje i izložbu gljiva na kojoj je bilo više od 160 vrsta gljiva, Za strastvene gljivare organizriana su i stručna predavanja. Posjetitelji su razgledali i izložbe učeničkih radova iz kutinskih škola na temu gljiva te izložbu gljivarske grupe Funghi liberi. Posjetiteljima su se predstavili i obrtnici sa svojim proizvodima na temu gljiva te je za posjetitelje organiziriano i jahanje i prikaz traženje tartufa sa psima tartufarima. U programu su nastupile i mažoretkinje iz Kutine i Repušnice.
I ove godine FungiFest u Repušnici završio je podjelom gulaša od gljiva kojeg je pripremila Gastro academia iz Garešnice.