FANI- festival alternativnog i nezavisnog izričaja 2019.

U Kutini je po 18. puta održan FANI – festival alternativnog i nezavisnog izričaja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Festival ima tradiciju i postao je prepoznatljiv u Kutini i šire jer se u sklopu festivala organiziraju razna kulturna događanja iz područja alternativne kulturne scene. Ove godine POU pripremilo je nekoliko događaja iz raznih područja: Stand up komediju”BOCA ISTINE”, koncert grupe “KEOPS” i TNT benda, prikaz dokumentarnog filma “Nebeska tema”, te Bubnjarsku radionicu.

Koncert grupa KEOPS i predgrupe TNT koju čine domaći glazbenici održan je na otvorenom ispred Pučkog otvorenog učilišta, a pozornica, ozvučenje i atmosfera bili su vrlo dobri.

TNT je pokazao da ima mladih Kutine još uvijek plove rock vodama i ne daju se omesti, te su se tako pokazali u svome najbolje izdanju do sada. Hrvoje Kujundžić stara je garda rock and rolla u Kutini od kojega mlada ekipa ima što za naučiti.

Tu je i Matija Krmek gitarista Kutinskog glazbenog sindikata s iskustvom, no energetsku snagu benda ponajviše čine mladi Martin Kurtz na bubnjevima koji žestoko grabi naprijed, te Matija Dragojlović kojemu uloga frontmena odlično stoji, tako da možemo reći da je riječ o perspektivnim dečkima. TNT inače svira heavy metal i hard rock obrade, ali ima i svojih pjesama.

Grupa KEOPS odlično je odradila svoj posao, a iza njih je nekoliko CD-a i puno koncerata. Ljubitelji metal zvuka znaju sve o ovoj grupi i došli su na svoje uz žestoku svirku, ritam sekciju i odličan vokal, siguran u “metalskim” visinama. Koncert je sve u svemu bio odličan i prava je šteta što je, nažalost, sve manje mladih koji rastu na rock and rollu.