22. rujan – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

22. rujna u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Datum je određen u spomen na 22. rujan 1999. godine kada je pomahnitali muškarac na zagrebačkom Općinskom sudu iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu i sutkinju, dok je jedna službenica suda teže ozlijeđena. Povodom 20. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke će u suradnji s partnerima: Centrom za žene „Adela“ Sisak, nadležnim centrima za socijalnu skrb, i drugim partnerima od petka 20 rujna, do nedjelja 22. rujna, na području Sisačko-moslavačke županije provesti niz aktivnosti.
Info pultovi bit će postavljeni u mnogim gradovima na području Sisačko moslavačke županije, pa tako i u Kutini na gradskoj tržnici u subotu 21. rujna od 9-11 sati.

U sva tri dana građane će se informirati o oblicima nasilja nad ženama, znakovima takvog nasilja, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima udruga koje su uključene u područje borbe protiv nasilja nad ženama.
Građani se pozivaju da posjete štand te se kroz razgovor informiraju o ovoj temi.