Volontiramo, gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ, Kutinsko dijabetičko društvo i Zaklada Sandra Stojić obilježile su Dan volontiranja u gradskom parku u Kutini. Tako su se uključili u akciju Hrvatska volontira što ju u cijeloj Hrvatskoj provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere. I ove godine građanima je pružena mogućnost da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.
Cilj je manifestacije Hrvatska volontira ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ .
Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.
Sudionici u Danu volontiranja u Kutini žele povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.