Vinarija Mikša i Hrvoje Košutić dobitnici Županovg pehara za najbolji Škrlet

Škrlet Vinarije Mikša iz Repušnice dobitnik je priznanja za najbolji Škrlet u konkurenciji profecionalnih vinara u ovogodišnjoj manifestaciji Žuapnov pehar koja je održana, jubilarni 10. put. Hrvoje Košutić dobitnik je priznanja za najbolji Škrelt u konkurenciji vinara neprofesionalaca. Cilj je manifestacije promocija Škrleta, izvorne sorte vina iz Moslavine i promocija vinara.
Ocjenjivanje, kušanje škrleta za ovogodišnji „Županov pehar“ provedeno je 24. travnja u kleti obitelji Belajec u Popovači. Pred stručnim sudom, vinarima Sisačko-moslavačke županije, bilo je 16 uzoraka škrleta profesionalaca i 24 uzorka vinara-amatera.
U ovoj su prigodi dodijeljena i priznanja za najbolje vinske etikete, kod amatera je priznanje dobio Marko Sremić iz Gline, a kod profesionalaca Vinarija Trdenić iz Popovače.
„Županov pehar“ kod profesionalaca je pripao Vinariji Mikša iz Repušnice, drugo mjesto Vinariji Florijanović iz Popovače, a treće Vinariji Marinčić iz Siska.
Kod amatera je „Županov pehar“ ponio Hrvoje Košutić iz Kutine, drugo mjesto pripalo je Andriji Ranogajcu iz Popovače, a treće Zlatku Posavcu iz Letovanskog vrha.