“GIRLS ARE WEIRD” – 2019.

U Kutini će večeras biti otvoren festival “Girls are weird“. koji će sadržavati nekoliko kulturnih događaja, a bit će završen 12. svibnja.
 Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, na kojem su gostovale: Jasna Žmak, Ivanka Ruk Ražov, Nina Romić i Hana Jušić i ove godine festival donosi iznimna glazbena, publicistička, filmska i likovna ostvarenja (ženskih) .

Girls are weird – 2018.

Davor Habazin, kao idejni organizator nastavka ove priredbe, (na hrvatskom „Djevojke su čudne“), malo je sofisticirao ukupni festival, dajući mu i svojevrsnu edukacijsku crtu, te ga pomaknuo s periferije grada gdje se održavao nekada u sam centar grada.
  Festival Girls are weird započela je Carla Ferreri djevojka iz Kutine koja je naumila promijeniti stereotipno razmišljanje o ženama kao pop-ukrasima, back vokalima i vrištećim fanovima osmislivši ovaj festival. U istome duhu i obnovljeni festival zamišljen je kao kreativni prostor slobodnog mišljenja i otvorenog dijaloga u kojem se ruše predrasude i stvaraju nove vrijednosti.

Uz Davora Habazina u organizaciji sudjeluju i Foto video klub Kutina, te partneri festivala Muzej Moslavine, Knjižnica i čitaonica Kutina, te Turistička zajednica Grada Kutine. Suradnica festivala je Iva Prosoli, vizualni identitet osmislila je Ivana Borovnjak, dok su sponzori Festivala Sindikat EKN i Cjevomont d.o.o.

Davor Habazin i Iva Prosoli smatraju osobito zanimljivim to što se radi o kreativnom prostoru koji stvaraju žene, žene koje pomiču granice, ispituju javno mnijenje, ovaj puta ne u vidu punk koncerta u Baraci (ali tko zna), već kroz razne vidove kreativnog rada, izložbe, promocije knjiga, no glazba i dalje ima svoje mjesto u cijeloj priči.
 Festival kreće večeras otvorenjem izložbe fotografija Objekt(iv)naNine Đurđević, a u petak je na programu predstavljanje knjige Nejednaki, novinarke Ivane Dragičević.

U Galeriji muzeja u subotu bit će organiziran i koncert kantautorice Dunje Ercegović, a u nedjelju će se u istom prostoru moći pogledati i film Lada Kamenski, redateljice Sare Hribar i redatelja Marka Šantića.