5 zlata i bronca za Kickboxing klub Kutina

U subotu je u Opatiji održano državno prvenstvo u kickboxingu u četiri discipline. Natjecalo se: LK-S,PF-Km,LC-Ks,KL-J. Na natjecanju je ukupno nastupio 331 natjecatelj iz 64 kluba. Za naš klub u seniorskoj konkurenciji lov kicka je nastupila Anamarija Čverk u -52kg,u juniorskoj konkurenciji kick lighta u -69 kk. je nastupio Šimun Filipović,-55kg,Una Maravić,+70kg Doris Magdić. U point fightingu mlađih kadeta nastupili su Vanja Burmudžija -42kg,i Anđelina Filipović-37kg.
Ponovo iznad svih je sjajio Šimun Filipović. U izuzetno teškoj tehničkoj skupini kick lighta -69kg.(J)uspio je uspješno svladati u polufinalu Mislava Jurinca (Armus) 3:0; u finalu odličnog Ivana Kraljevića iz (Croatie-SK)3:0.Borbe su bile teške i iscrpljujuće, no Šimun je vrlo dobrim nožnim i odličnim boksačkim tehnikama nadvladao svoje protivnike i ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje svoje vodstvo. Također je pokazao vrlo dobre taktičke manevre, kao i psihičku čvrstinu.

U juniorskoj konkurenciji kick lighta +70kg,Doris Magdić je odlično radila finalnu borbu protiv Stelle Musa (Pit Bull-ST) koju je dobila s 3:0. Doris je doista pokazala, da je u ovom trenutku najbolja hrvatska teškašica u juniorskoj konkurenciji, te daće biti ozbiljna konkurencija na europskim i svjetskim natjecanjima.

Juniorka Una Maravić je osvojila 1.mjesto u skupini -55kg. Finale je registrirano u njezinu korist zbog nedolaska natjecateljice Karla Grbešić (HUS). S time je Una osvojila dva državna prvenstva. Una se nalazi u odličnoj formi te nam je žao što nije došlo do finalnog meča.

S ovim su naši najbolji juniori osigurali svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za nastup na europskom prvenstvu, a već za 10.dana odmjerit će u Budimpešti svoje snage na svjetskom kupu u konkurenciji četrdesetak  zemalja.

Seniorka Anamarija Čvrk nije uspjela u polufinalu low kicka -52kg svladati vrlo dobru Luciju Regvart (Cicvara Team). U jednoj dosta izjednačenoj borbi izgubila je s 3:0.Kod Anamarije su se pokazali nedostaci kontinuiranog treninga zbog fakultetskih obveza, Luciji čestitke na izborenoj pobjedi.

Naši najmlađi kadeti su oduševili u point fightingu. U kategoriji Mk -42 kg.ponovo je žario i palio Vanja Burmudžija. Do prvog mjesta svladao je: 1/8 Thomas Velčić(Frankopan)12:2; ¼ Lovre Miočev(Crni Orao) 10:0; ½ Ivan Paleka (Marjan-ST);finale Marino Storić (HBD-Vodice) 10:0.

Mk Anđelina Filipović odlično se snašla u ovoj skupini kadetkinja pošto joj je ovo prva godina među njima i osvojila prvo mjesto u skupini -37kg. Pobjedila je: ¼ Eva Bedi (Sušak) 13:3; ½ Viktorija Kampić (TGR-Slunj) 12:9; finale Katja Mandekić (Sušak) 13:3.

Ovim prvenstvenim pobjedama, Vanja i Đina su također stekli pravo nastupa za kadetsku reprezentaciju hrvatske u point fightingu na europskom prvenstvu, koje se održava ove godine u Gyoru (HUN).

Natjecatelji kluba su već sad okrenuti prema nastupu na SK u Budimpešti, ‘Alpe Adria Cup’-Pula,te HP FC(J/S),KL-Ks,PF-D/J u OMIšu i ‘Makarska Summer Cup 2019’

Izvješće sastavio trener: Josip Cerovec