19 godišnji vozač slovenske registracije na A3 vozio 245 km/h

 U protekla dva dana na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac evidentirano je više prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti. Tako su u utorak, 30. travnja u večernjim satima, u smjeru Slavonskog Broda zaustavljena dvojica hrvatskih državljana, i to u osobnom automobilu Maserati austrijskih registracija, kojim je brzinom od 237 km/h upravljao 44-godišnjak, dok je brzinom od 208 km/h BMW-om njemačkih registracija upravljao 21-godišnjak. Iste večeri zaustavljena su i trojica bosanskohercegovačkih državljana, od kojih je 54-godišnjak upravljao Mercedesom austrijskih registracija brzinom od 208 km/h, zatim 19-godišnjak sa Mercedesom slovenskih registracija, kojemu je utvrđena brzina od 245 km/h te 24-godišnjak koji je brzinom od 206 km/h upravljao BMW-om njemačkih registracija.
U srijedu, 1. svibnja, u popodnevnim satima je zaustavljen 41-godišnji državljanin Slovenije, koji je prema Zagrebu osobnim automobilom WV upravljao brzinom od 206 km/h, dok je u večernjim satima u smjeru Slavonskog Broda zaustavljen BMW njemačkih registracija, kojim je brzinom od 208 km/h upravljao 41-godišnji turski državljanin. U smjeru Zagreba je na dijelu autoceste, na kojemu je zbog radova brzina ograničena na 100 km/h, oko 22 sata zaustavljen osobni automobil Mercedes švicarskih registracija, kojim je brzinom od 177 km/h upravljao 38-godišnji državljanin Švicarske. 
Svima su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.