U Osekovu započela gradnja Prijemnog centra Crna roda na ulazu u PP Lonjsko polje

U Osekovu, na ulazu u Park prirode Lonjsko polje svečano je označen početak gradnje Posjetiteljskog centra Crna roda i novog, 4. službenog ulaza u Park prirode. Projekt se sufinancira iz fondova Eurospke unije, a nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje dok su partneri u projektu Grad Popovača i Sisačko-moslavačka županija.
GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ivor Stanivuković, ravnatelj JU PP Lonjsko polje predstavio je projekt Crna roda.

Ivor Stanivuković, ravnatelj JU PP Lonjsko Polje

Projekt Crna roda i otvaranje službenog ulaza u Lonjsko polje za mještane Osekova ima veliku važnost, istaknuo je Roman Rosavec, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Osekovo.

Roman Rosavec, predsjednik VMO Osekovo

Osekovo je većim dijelom u Lonjskom polju i zato je Grad Popovača prije 10 godina pokrenuo projekt otvaranja prijemnog centra u Osekovu, istaknuo je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Josip Mišković, gradonačelnik Popovače

Župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo šte počinje gradnja prijemnog centra i otvaranje četvrtog službenog ulaza u Park prirode Lonjsko polje, drugog s moslavačke strane polja.

Ivo Žinić, župan SMŽ

Posjetiteljski centar Crna roda u Osekovu na ulazu u Park prirode Lonjsko polje bit će izgrađen u roku od godine dana te se očekuje svečano otvorenje u svibnju iduće godine. Uz izgradnju prijemnog centra u projektu je planirano uređenje edukativnog parka, parkirališta, brojni turistički, edukativni i interaktivni interpretacijski sadržaji, 8 vidikovaca, bicikli, solarni čamci i ostala oprema za rekreaciju, turistička signalizacija i sustav praćenja posjetitelja u Parku.