Rezultati rukometaša i nogometaša

Proteklog vikenda odigrana su redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Rukometaši kutinske Moslavine nastavljaju s nizom proljetnih pobjeda. Na gostovanju u Zagrebu porazili su momčad Maksimir Pastela rezultatom 23:30. Moslavina je i dalje sa 29 bodova na 4. mjestu Prve hrvatske rukometne lige Sjever. Iduće subote, 6. travnja, Moslavina u Kutini dočekuje momčad Preloga. S velikim zanimanjem se očekuje Kup utakmica protiv Dubrave koja se igra u srijedu, 3. travnja, u 19 sati u velikoj dvorani Sportskog centra u Kutini. Dubrava iz Zagreba je vodeći klub Premijer lige.
Nogometaši kutinske Moslavine na gostovanju su sa 3:0 izgubili od momčadi Gaj Mače. I dalje su sa 14 bodova na 15. pretposljednjem mjestu 4. hrvatske nogometne lige Središte. U idućem kolu, 6. travnja, u Kutini dočekuju momčad Vrapča iz Zagreba koja je vodeća na tablici. Prvenstvene utakmice igrali su i pioniri Moslavine. Na gostovanju u Velikoj Gorici mlađi pioniri su s vršnjacima Gorice odigrali neriješeno 2:2, a stariji su izgubili sa 5:1. Iduće subote igraju u Kutini protiv momčadi Karlovca.
Odigrana su redovna prvenstvena kola u sve tri županijske nogometne lige. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. U Prvoj županijskoj ligi Moslavac iz Popovače je na gostovanju u Majuru porazio momčad Radnika sa 1:3, Sokol iz Velike Ludine je na gostovanju u Budaševu pobijedio BSK-a sa 0:3. Na Husainu je Vatrogasac sa 3:2 bio bolji od Volodera do su Pešćenica i Dinamo iz Osekova igrali neriješeno, 1:1. Na čelu tablice je i dalje Sloga iz Jazavice.
U Drugoj županijskoj ligi Mladost iz Repušnice gostovala je u Staroj Subockoj i pobijedila Croatiju sa 2:3 te je i dalje vodeća momčad na tablici. Jelengrad iz Gornje Jelenske je gostovao u Hrvatskoj Dubici i porazio Mladost Unu sa 3:4. U Sunjskoj Gredi je Sunjski sa 5:1 bio bolji od Metalca iz Međurića dok je Hajduk u Selima sa 4:2 pobijedio Lokomotivu iz Kutine.
U Trećoj županijskoj ligi Matija Gubec je u Kutini sa 8:1 porazio Dinama iz Jamarica i zadržao prvo mjesto na tablici. Šartovac je izgubio sa 0:1 od Naftaplina iz Strušca. U Banovoj Jarugi je Strijelac sa 3:2 pobijedio Moslavinu iz Donje Gračenice. U Potoku je Sloga sa 0:1 izgubila od Dinama iz Krča, a u Ilovi je Garić sa 3:1 bio bolji od Brinjana. Prvenstveno se nastavlja idućeg vikenda. (I.G.)