Rezultati provedene akcije na alkohol

Tijekom noći s petka na subotu, 19./20. travnja, i sa subote na nedjelju, 20./21. travnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su akcije usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Obje akcije su provedene u koordinaciji sa susjednom policijskom upravom Zagrebačkom.

Tijekom njihovog provođenja policijski službenici su kontrolirali 359 sudionika u prometu i utvrdili 52 prometna prekršaja, od kojih se njih 23 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja je evidentirano na području Siska, po tri na području Kutine i Novske, po dva na području Sunje i Petrinje te po jedan na području Gline i Hrvatske Kostajnice.

Kod 11 vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod šest vozača alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila, kod četiri vozača alkoholiziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je kod dva vozača bila veća od 2 promila.

Prema dobnim skupinama osam alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, sedam vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, po tri vozača su bila u dobnoj skupini od 31 do 40 odnosno od 41 do 50 godina, dok su dva vozača bila starija od 50 godina.

U ovim akcijama najveća koncentracija alkohola od 2,19 promila utvrđena je 32-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u subotu, 20. travnja, pet minuta iza ponoći zaustavljen u Novskoj.