Noć knjige

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je održana Noć knjige. Popularna manifestacija započela je programom za djecu, pričaonicom „Izašli iz bajki“ kojoj su se odazvali brojni najmlađi korisnici Knjižnice, a bajke im je čitala Katica Budić.

U Noći knjige gost je bio popularni pisac Pavao Pavličić, a književna večer okupila je brojne ljubitelje književnosti.

S Pavličićem je razgovarala ravnateljica knjižnice Suzana Pomper, a posjetitelji su imali priliku porazgovarati i postaviti pitanja zanimljivom gostu koji u svojoj dugogodišnjoj ulozi pisca ima što za ispričati. Tom prilikom Pavao Pavličić promovirao je i svoje nove knjige.

Glazbeni gosti bili su Kutinski glazbeni sindikat koji se ponovo okupio u pojačanom sastavu tako da su uz stalni postav Sindikata s njima nastupili i Vedran Doležal, Oksana Šnajder i Marija Barišić.

Mini koncert otvorili su s Caramelom, Suzan Vege. Uslijedio je neobičan sklop pjesama počevši s Modelom na njemačkom, preko Roxanne, do njihove ranije obrade „Men’se dušo od tebe ne rastaje“. KGS je sastav koji ima karakterističan zvuk, među ostalim i zbog ritma na kahonu. Tu su violina i harmonikea što uz gitare i brač čini interesantnu cjelinu.


 Nakon koncerta korisnici su mogli vratiti knjige bez zakasnina, a od 22.do 22.30 organiziran je veliki Sale bez šale.

Riječ je o upisu i obnovi članstva po 50 % jeftinijoj cijeni. Druženje u Knjižnici uvijek je zabavno i ležerno, a djelatnice Knjižnice i ovom su prilikom ljubazno dočekale sve korisnike i simbolično ih počastile.