Radionice u srednjim školama – Udruge Suncokret OLJIN

U SŠ Tina Ujevića Kutina udruga Suncokret-OLJIN provela je uvodne radionice u četvrtim razredima ekonomske škole u okviru projekta “Prostor“. Cilj radionica je unaprjeđenje socijalnih vještina, te osnaživanje učenika srednjih strukovnih škola kako bi nakon završetka školovanja bili konkurentniji na tržištu rada. Na susretu je obrađena tema „Samopredstavljanje“ u okviru koje su učenici imali priliku kroz igru uloga proći iskustvo intervjua za posao. Interaktivan način rada kao i tema učenicima su bili jako zanimljivi i aktualni te su iskazali velik interes za nastavkom radionica i daljnjim sudjelovanjem.

Nakon radionica održana je pomoć u učenju čiji je osnovni cilj unaprjeđenje kompetencija i školskog uspjeha posebno ranjivih skupina učenika. S profesoricama matematike i engleskog radila se priprema za maturu te vježbanje i objašnjavanje gradiva za ispravak negativnih ocjena.

Projekt “Prostor” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a udruga Suncokret-OLJIN ga provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Glina, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Elektrostrojarskom obrtničkom školom te udrugom Ardura.