Obustavljena potraga za nestalim Mijom Rastom

Policijska uprava Sisačko-moslavačka u prosincu 2017. godine javnost je obavijestila o nestanku Mije Rasta (1964.). Potraga za nestalim muškarcem iz Kutine obustavljena je te brisan iz evidencije nestalih osoba.
Naime, provedenom analizom ljudskih kostiju, pronađenih početkom studenoga 2018. godine na nasipu uz rijeku Savu na jasenovačkom području, od strane Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o ostacima nestaloga Mije Rasta.
Policija je po prijavi Mijinog nestanka provela intenzivne mjere traganja pa su tako policijski službenici zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Novska i mještanima Radićeve ulice u Kutini, u kojoj je nestali Mijo Rast živio, pretražili šumski predio, korito rijeke Kutinice i poplavljene livade, a s vatrogascima kutinske Javne vatrogasne postrojbe i djelatnicima Parka prirode Lonjsko Polje obavljena je pretraga terena u Parku prirode, koji je u to vrijeme bio poplavljen, no nestali tom prilikom nije bio pronađen.