Članovi Kickboxing kluba uspješno se vratili s Balkanskog kupa

Proteklog vikenda u Tešnju je održan „Balkanski kup u kickboxingu 2019“. Prijavili su se natjecatelji iz 15 zemalja i 88 klubova. Natjecalo se u svim dobnim skupinama 413 natjecatelja u 624 starta. Natjecalo se u disciplinama: PF, KL, LC, LK i K1.

Kutinčani su ovaj puta nastupili samo u kick lightu i postigli odličan rezultat. Uz to pokazali odlične borbe, u nekim borbama možda su bili i malo  zakinuti na izjednačenom rezultatu, ali su pokazali veliku sigurnost i dobru psihičku stabilnost.

Balkanskim zlatom su se okitili stariji kadet Šimun Filipović-69kg.Šimun je ponovo pokazao vrlo veliku sigurnost i dominaciju u ¼ je svladao Matej Despotović (Istočno Sarajevo ) 2:1; ½ Adnin Barjić (Livno)3:0; f.Simo Zorić (Derventa) 3:0.

Juniorka Una Maravić je u finalu skupine 55 kg.kick light svladala Ivonu Gartdović ( Istočno Sarajevo) 3:0.

Srebro je uzela seniorka Ana Marija Čvrk koja je imala vrlo tešku borbu s odličnom Lucijom Regvart iz (Cicvara Teema).Borbu je dobila Regvart s 3:0.

Doris Magdić je mijenjala juniorsku skupinu i išla u seniorsku, jer je među juniorkama nije imala protivnicu. Finalnu borbu u +70kg. Izgubila je u vrlo ravnopravnoj borbi os Jasmine Merdić iz Usore s 2:1.

Senior Ante Opačak -69kg, osvojio je broncu izgubivši vrlo nategnutu borbu od Ibrahima Gverića (Zino-Bihać) s 2:1. Ante je pokazao dobru zrelost i da može ići na veći rezultat u seniorskoj konkurenciji. Imao je problema malo sa težinom koju nije na vrijeme uspio izregulirat tako da je nastupio u 69kg s -2,5kg što mu je oduzelo dosta snage u bori.

Senior Aziz Mudrov -89kg, izgubio je polufinalnu borbu od Jahija Mujketa (Doboj-Jug ) s 3:0. Pokazao je dobru borbenost, ali Mujketa je pokazao bolje tehničke kvalitete, i zasluženo pobijedio.

Ugodno iznenađenje je bila naša juniorka Katarina Marinčić  koja je izgubila polufinalnu borbu od Ivone Gardović –Sarajevo 3:0.,ali je pokazala da se na nju doista u budućnosti može računat.

Ukupno uzeto Kutinčani su doista opravdali svoj nastup na Balkanskom kupu i sada se okreću prvenstvu države koje će se održati za 15 dana u Kostreni.