Županijsko natjecanje iz matematike u OŠ V. Vidrića

U OŠ Vladimira Vidrića danas je održano županijsko natjecanje iz matematike. U školskoj dvorani uz nastup zbora učenika OŠ Vladimira Vidrića natjecanje je otvorio zamjenik sisačko moslavačkog župana, Roman Rosavec.

Poželio je tom prilikom svim učenicima i njihovim mentorima uspješno natjecanje u znanju matematike koja je u digitalno doba još važnija i pruža dobre perspektive mladima. Kako je tom prilikom istaknuo Rosavec, Sisačko moslavačka županija ulaže značajna sredstava u obrazovanje. Kao jednu od novih perspektiva u županiji naveo je Gaming industriju koja se razvija u Novskoj, a u sinergiji sa sisačkom Tehničkom školom pružit će i nove mogućnosti zapošljavanja na našem području.

U ime Grada Kutine programu otvorenja nazočio je pročelnik za uprave djelatnosti, Željko Tomičić. „Ove godine smo prvi puta domaćini županijskom natjecanju iz matematike. Iako matematika slovi kao teška, riječ je uvijek o velikom natjecanju, tako da ove godine imamo 110 učenika. Po završetku natjecanja, na osnovu rang liste, odluku o predstavnicima Županije na Državnom natjecanju, donijet će povjerenstvo“, zaključila je ravnateljica škole Snježana Coha.