Uz Dan OGŠ B. Papandopula – novi pianino

Grad Kutina darovao je OGŠ Borisa Papandopula novi pianino vrijedan 50.000 kn. To je bio i povod današnjeg posjeta gradonačelnika i njegovih suradnika Osnovnoj glazbenoj školi koja danas slavi 48. Dan škole i 7. obljetnicu samostalnog djelovanja.

Naime tada se glazbena škola službeno razdvojila od POU Kutina u čijem je sastavu djelovala dugi niz godina.
 


Glazbenu školu pohađa 170 učenika, mnogi biraju upravo klavir kao svoj instrument, tako da je klavirskom odjelu nužno potrebna obnova instrumenata.

„Pianino nam je od velike važnosti“ – kazao je ravnatelj škole Nikola Šćapec koji je dodao kako u školi ima starih pianina, no instrumenti su dotrajali, te ih se ne isplati uštimavati. Šćapec dodaje da je sljedeći prioritet opremiti klavirski odjel, ujedno i najskuplji odjel ove škole, jer samo klavir iznosi 150.000 kn. O potrebi kupnje klavira priča se već duži niz godina, a klavir koji OGŠ koristi za koncerte pripao je POU Kutina kod razdvajanja dviju ustanova. Nadam se da ćemo nakon kupnje ovog instrumenta nastaviti ići u tom smjeru, dodaje ravnatelj škole.
   

Gradonačelnik Kutine rekao je kako je ovo prvi korak u obnovi instrumenata u OGŠ Borisa Papandopula, te kako će Grad Kutina nastojati nastaviti s tom praksom. „Cilj nam je pojačati kvalitetu instrumenata, opreme i profesorskog kadra, te pružiti našoj djeci kvalitetno obrazovanje uz pomoć kojeg bi se razvijali i nastavili školovati u srednjim glazbenim školama i na akademiji“. Na kraju posjeta ravnatelj škole pozvao je građane na današnji koncert prigodom Dana škole koji će izvesti učenici u 18 sati u Domu kulture.