U Stupovači započeli Kvartovski razgovori u Mjesnim odborima

Eko Moslavina započela je Kvartovske razgovore u Mjesnim odborima. Prvi razgovori održani su u Stupovači. Mještani su pokazali veliko zanimanje za novi sustav gospodarenja otpadom.
Mještani Stupovače izrazili su razumijevanje za odredbe iz Zakona i Odluke Gradskog vijeća Kutina te su istaknuli kako je novi sustav doprinos očuvanju i zaštiti prirode. „Mi živimo u ruralnom području, okruženi prirodom i znamo koliko je potrebno očuvati prirodu“.
Novi sustav utjecao je i na promjenu navika stanovnika Stupovače te su se pojavile i poteškoće, koje su drugačije od problema s kojima se susreći grašani u stambenim zgradama i urbanom području mjesta Kutina.
Mještani Stupovača prihvatili su i podržavaju koncept odvajanja otpada te su iznijeli i nekoliko ideja i prijedloga kako bi sustav bio učinkovitiji te za građane i Eko Moslavinu bolji. Mještani Stupovače također su upozorili kako postoje građani koji izbjegavaju plaćanje usluge odvoza otpada, odnosno nemaju kantu za miješani komunalni otpad. „Prema gradskoj odluci i Zakonu, svako domaćinstvo mora imati kantu za mjiešani komunalni otpad. Nije fer prema onim građanima koji uredno plaćaju svoje obave. Zato predlažemo Gradu i Eko Moslavini da pronađu rješenje za taj problem.“, rečeno je u raspravi o novom sustavu gospodarenja otpadom.
Sve ideje i prijedloge mještana Stupovače i ostalih mjesnih odbora Eko Moslavina će nastojati uvažiti i ugraditi u sustav ukoliko su u skladu sa Zakonom i ukoliko neće negativno utjecati na poslovanje Eko Moslavine, rečeno je na kraju razgovora u Stupovači.
Kvartovski razgovori u Mjesnim odborima bit će održani u svim naseljima na području Grada Kutine, a slijedeći Kvartovski razgovori bit će održani u petak, 22. veljače u Brinjanima u Društvenom domu.