In memoriam Dane Nikšić

U subotu, 09. veljače 2019. godine je u 71. godini života preminuo Dane Nikšić, bivši načelnik Općine Popovača i dugogodišnji sudionik društvenog i političkog života ovog područja.

Dane Nikšić rođen je 20. srpnja 1948. godine u Kompolju u Lici. Sin Jose i Nedjeljke rođ. Degoricija. Osnovnu školu završio je u Kompolju, a srednju Šumarsku u Karlovcu. U šumarstvu je radio od 1970. godine, pretežito kao poslovođa i revirnik u Šumariji Popovača, a u zasluženu mirovinu otišao je s krajem 2013. godine. Skoro cijeli životni vijek proveo je u Popovači.
Dužnost načelnika Općine Popovača obnašao je od 1998. do 2001. godine, a osim toga bio je aktivan i za postojanja Mjesne zajednice te u ondašnjem Poglavarstvu. Primio je razna priznanja za društveni rad te je na njegovu inicijativu osnovano Likovno društvo ‘Moslavački krug’, kao što je bio i aktivan član Lovačke udruge Fazan iz Volodera.
Komemoracija Dani Nikšiću održat će se u utorak, 12. veljače s početkom u 13.00 sati u prostoru Doma kulture u Popovači, a ispraćaj je istoga dana u 15.30 sati ispred mrtvačnice na mjesnom groblju Popovača.