Društvo uzgajivača Moslavina treće u Hrvatskoj

Društvo uzgajivača malih životinja Moslavina Kutina u prošloj, 2018. godini po ukupnim je rezultatima zauzelo treće mjesto u Hrvatskoj. „Ovaj vrijedan uspjeh, osvojeno treće mjesto na Državnoj izložbi u Bjelovaru, ostvarili smo velikim trudom i zalaganjem svih članova društva. Osim toga ostvarili smo i dobre financijske rezultate zahvaljujući našim donatorima i sponzorima.“, istaknuo je to na redovnoj godišnjoj skupštini Josip Borić, predsjednik Društva te je čestitao i zahvalio svim članovima na rezultatima i doprinosu uspješnom radu Društva koje će slijedeće godine proslaviti 40 godina rada i postojanja.
Društvo je poznato i po Izložbi malih životinja u Kutini koju je u siječnju ove godine posjetilo skoro 2000 građana i djece. Na brojnim izložbama 58 članova društva, uzgajivača golubova, peradi i kunića sa svojim su životinjama osvojili brojne medalje i rezultate. Najuspješnijim uzgajivačima dodijeljena su priznanja Društva uzgajivača Moslavina.
U planu rada za iduću godinu Društvo će nastaviti s aktivnim radom kao i do sada te će uz izložbe životinja u Hrvatskoj sudjelovati i u gradskim manifestacijama. 30. izložba malih životinja u Kutini bit će održana u Sportskom centru te će biti središnji događaj proslave 40. obljetnice Društva uzgajivača Moslavina Kutina.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je uzgajivačima malih životinja Društva uzgajivača Moslavina te im je zahvalio na njihovom doprinosu društvenom životu Grada Kutine i posebno pohvalio što svojim radom privlače veliki broj djece i tako razvijaju svijest i empatiju prema životinjama. Gradonačelnik Kutine najavio je kako će Grad Kutina aktivno poduprijeti proslavu 40. obljetnice rada društva jer je to velika i važna obljetnica.