Boje ljubavi – Valentinovo u Učeničkom domu

I ove godine Učenički Dom Kutina organizirao je tradicionalnu priredbu uz Valentinovo pod nazivom „Boje ljubavi“.

Priredba je i ove godine održana u maloj dvorani POU Kutina, a okupila je velik broj sudionika, kako učenika doma, tako i gostiju koji su na ovaj način dali podršku radu s mladima u jedinoj takvoj ustanovi na području Sisačko moslavačke županije.


Prilika je to da se ponešto i nauči, tako da nekoliko godina u priredbi sudjeluje i etnologinja Slavica Moslavac koja ima tematske prezentacije, kako prilikom priredbe za Valentinovo, tako i u niz drugih prigoda. Tu je i dizajnerica Nada Ajazaj sa uvijek novom modnom revijom koju hrabro nose učenice Učeničkog doma.

Učenički dom Kutina drugi je dom mladima, zamjenjuje im obitelj koju učenici napuštaju s 15-tak godina odlazeći u srednju školu u Kutini i ima vrlo važnu ulogu u njihovom odrastanju. Unutar doma njeguju se razni vidovi slobodnih aktivnosti, a priredba poput ove, prilika je da se prezentira i rad učenika doma i njihovih mentora.


Ove godine program je bio obogaćen nastupom KUD-a Banova Jaruga, mažoretkinjama, učenicima OGŠ Borisa Papandopula, te baletom POU Kutina.

Priredba „Boje noći“ mjesto je za iskazivanje ljubavi i međusobnog poštovanja, uvijek u pozitivnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

Sudionike priredbe pozdravila je na kraju programa ravnateljica Učeničkog doma Vesna Vuković.

Toplim riječima zahvale svim gostima na sudjelovanju u programu. Zahvalila je i odgajateljici Ireni Šuljok na organizaciji programa, te svim ostalim gostima koji su svojim sudjelovanjem obogatili ovaj program. U ime Grada Kutine posjetitelje je pozdravila Renata Vlahek iz Odjela za društvene djelatnosti Grad Kutine, te dala podršku u radu ove ustanove u kojoj je i sama provela niz godina. Učenički dom nastavlja s aktivnostima i dalje, jer društveni život doma važna je okosnica razvoja mladih koji borave u našem susjedstvu, u obnovljenoj zgradi Crkvene ulice u Kutini.