Volontiranje je neprocjenjivo, zato se ne naplaćuje

Zaklada Sandra Stojić uz 5. prosinca – međunarodni Dan volontiranja organizirala je IV. Sajam volontiranja u sklopu svog EU projekta.

Na sajmu u Arcus clubu za okruglim stolom govorilo se organiziranju volontiranja, a u razgovoru i razmjeni iskustava sudjelovale su udruge iz Kutine koje svojim volonterskim radom daju veliki doprinos razvoju lokalne zajednice.

Zaklada Sandra Stojić, kao organizator volontiranja, već se osmu godinu bavi regrutiranjem, okupljanjem, educiranjem, nagrađivanjem i evidentiranjem volontera i volonterskog rada. Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade zahvalila je svim udrugama i građanima koji su posjetili Sajam volontiranja.

Biserka STOJIĆ
     „Volontiranje donosi dobro svakom volonteru i zajednici u kojoj živi. Kroz volontiranje društvo u cijelini raste i obogaćuje se.“, istaknula je Biserka Stojić.

Biserka STOJIĆ

Volontiranje je pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice. Izgradnja takve zajednice naša je zajednička zadaća. Volontiranjem se pokreću pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, poručili su sudionici Sajma volontiranja te su podsjetili na misao Leonarda Da Vincia „Odavno je postalo jasno da ljudi skloni postignućima ne sjede i ne čekaju da im se stvari dogode. Oni idu i događaju se stvarima.“. Svi građani koji žele biti aktivni volonteri mogu se javiti u Crkvenu 6, u prostorije Zaklade Sandra Stojić.