Obilazak nove pješačko-biciklističke staze

Nova pješačko – biciklistička staze ukupne dužine 300 m i širine 3 m radit će se u Kutini, uz rijeku Kutinicu od replike starog bicikla, iza zgrade Croatia osiguranja, uz izgrađenu prometnicu na Trgu dr. Franje Tuđmana do starog ciglenog mosta. To je buduća poveznica sa pješačko biciklističkom stazom kroz park 56. Bojne do mosta za bazen, te cijelog poteza do Kutinske Slatine. Takvom izgradnjom pješačko biciklističkih staza povezat će se centar Repušnice, centar grada pa sve do Kutinske Slatine sa ukupnom dužinom staza od preko 10 km – obavještavaju iz Grada Kutine. Radove na izgradnji pješačke staze obišao je gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji Eduarda Gelešića, pročelnika UO  za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.

Sastavni dio projekta pješačko biciklističke staze je i javna rasvjeta uz cijeli potez trase u modernoj led izvedbi, kao i urbana oprema klupe i koševi za smeće i otpad kućnih ljubimaca. Skoro uz cijelu trasu nove šetnice postaviti će se i zaštitna ograda. Završna obrada bit će asfaltni zastor sa obostranim pješačkim rubnjacima. „Pokazala se potreba za obnovom ovog dijela grada te mu na ovaj način zasigurno dajemo novi vizualni identitet. Izgradnjom ove pješačko – biciklističke staze osiguravamo svim građanima kvalitetnije i sigurnije kretanje što je ujedno nastavak provedbe politike ravnomjernoga razvoja grada“, istaknuo je gradonačelnik kutine Zlatko Babić.

Radove na izradi pješačko biciklističke staze, kao i sanaciji pokosa potoka izvodi poduzeće Lonja-Strug d.d. Kutina, a financira se sredstvima Grada Kutine i Hrvatskih Voda u visini preko 1 mln kuna. (izvor: www.kutina.hr)