Ministar graditeljstva P. Štromar podupro projekte Grada Kutine

Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja posjetio je Kutinu te je s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem razgovarao o suradnji u projektima koje priprema Grad Kutina. Teme su bile projekti energetske učinkovitost, gradnja stanova u zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana po POS modelu, most na Kutinici za prilaz trgu i izgradnja komunalne infrastrukture u Industrijsko-logističkoj zoni.

Ministar graditeljstva izrazio je zadovoljstvo predstavljenim projektima u Kutini.

 Predrag ŠTROMAR

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić najavio je kako Grad Kutina priprema projekt obnove energetske učinkovitosti stambenih zgrada u Kutini.

hdr

Zlatko BABIĆ

Gradonačelnik Kutine dodao je kako je u razgovoru ministra upoznao s projektom izgradnje zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana i izgradnje stanova po POS modelu u kojem je nositelj financiranja APN – agencija za promet nekretninama. Ta je agencija u nadležnosti Ministra graditeljstva pa gradonačelnik od ministra Štromara očekuje suradnju u ostvarenju tog projekta. Također graodnačelnik Kutine očekuje i suradnji s ministarstvom u izgradnji mosta na Kutinici za novi prilaz Trgu dr. Franje Tuđmana.

hdr

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako su ministri predstavljeni i planovi za izgradnju komunalne infrastrukture u Industrijsko logističke zone u Krču.

Zlatko BABIĆ

Ministar graditeljstva Predrag Štromar pozdravi je planove za novi, kako je rekao razvojni ciklus u Kutini te je na pitanje novinara odgovorio kada građani mogu očekivati nove poticaje za obnovu energetske učinkovitosti svojih obiteljskih kuća.


T240 Predrag ŠTROMAR

Ministar graditeljstva Predrag Štromar posjetio je OŠ Stjepana Kefelje. Uz OŠ Mate Lovraka ta je škola ove godine u projektu obnove energetske učinkovitosti.

Rok za završetak obnove te dvije škole produžen je za tri mjeseca, odnosno do 17. prosinca. Nije odogvoreno hoće li obnova biti završena u tom novom roku koji istječe za tri dana.

Iduće godine obnova energetske učinkovitosti započet će na zgradi gradske uprave na Trgu Kralja Tomislava.