Izmješten Ured Predsjednice RH u Sisčko-moslavačku županiju

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 5. do 7. prosinca 2018. godine izmjestila je svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju. Ovo je devetnaesto izmiještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.
Podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u Sisku u srijedu 5. prosinca 2018. godine počeo je trodnevni boravak Predsjednice u našoj županiji. Ispred sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku podignuta je predsjednička zastava, a Predsjednica se, nakon obraćanja svog domaćina, župana Ive Žinića, obratila okupljenim građanima.
Uslijedio je niz sastanaka u zgradi Županije, najprije sastanak s predstavnicima SMŽ, kojem su nazočili i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, kao i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak. Slijedili su susreti Predsjednice s predstavnicima nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom, mons. Vladom Košićem, predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak i s predstavnicima udruga i građana s područja Županije.
Predsjednica Grabar-Kitarović je posjetila i Metalurški fakultet u Sisku i sudjelovala na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta. Uslijedio je posjet Općoj bolnicu „Dr. Ivan Pedišić“ Sisak, i „Sobi čuda“ za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom.
Posjetom općini Sunja i susretom s građanima završen je prvi dan boravka Predsjednice u Sisačko-moslavačkoj županiji.