Izložba Željke Bašlin u GMM Kutina

U Galerija Muzeja Moslavine otvorena je izložba slika Željke Bašlin.

“Poetski izričaj i suptilnost izvedbe, otkrivaju svu silinuz kolorističkog prizora. Istodobno nježna i energična, stvara čudesan svijet nemirne površine koja plijeni slikarskom estetizacijom. Sve se manje pjevaju himne ljepoti. Suvremeni ikonoborci kažu “Slika je tu da se misli, a ne da se gleda”. Željka Bašlin je ostala vjerna tradicionalnom figurativnom izrazu gdje nalazi utočište i pronalazi neprolaznu ljepotu kroz noive iskre kreativnog nastupa.” rekao je Mladen Mitar, prof.,, kustos Galerije Muzeja Moslavine predstavljajući radove Željke Krušlin.

Izložbu je otvorila Sonja Repić, zamjenica gradonačelnika Kutine.

U svečanom programu otvorenja izložbe nastupile su učenicg OGŠ B. Papandopula Luna Turjak, 3r, koja je izvela Valcer u a-molu F. Chopina i Anđelina Filipović, 2. r. koja je izvela Arabesku F. Burgmullera.

 

ŽELJKA BAŠLIN rođena je 1947. godine u Slavonskom brodu. Poslijle završene gimnazije upisuje zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti. Diplomirala je 1970. godine u klasi prof. A. Mezdjića i slijedećih 36 godina radio kao likovni pedagog, nikada ne napuštajući slikarski rad. Od 1972. godine članica je uHrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na šesnaest samostalnih izložbi i preko dvjesto skupnih u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je u mnogim dobrotvornim akcijama.