Grad Popovača i INA – suradnjom do realizacije projekata

Grad Popovača i INA dobro surađuju.  Potvrđuje to i opremanje dva školska igrališta kod nove OŠ Zorke Sever i kod područne škole Gornja Jelenska,  te završetak projekta Osmatračnice za ptice u Lonjskom polju.  

Na području Grada Popovače izvršeni su projekti sufinancirani od strane tvrtke INA tijekom 2018. godine. Sredstvima u iznosu od 38.000,00 kuna INA je sufinancirala opremanje školskog igrališta kod nove OŠ Zorke Sever u Popovači i kod Područne škole u Gornjoj Jelenskoj, kao i završetak izgradnje osmatračnice za ptice u PP Lonjsko polje. Koliko je ova međusobna suradnja važna, a zahvaljujući kojoj su i ove godine zajednički Grad i INA odradili nekoliko projekata, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković:

„INA, kako je već uobičajeno, svojim sponzorstvima pomaže određene projekte važne za područje Grada Popovače, što je pokazatelj da INA, u sredinama gdje obavlja svoju djelatnost, prepoznaje potrebe lokalnog stanovništva, poglavito djece i mladih te aktivno sudjeluje u općem razvoju lokalne zajednice. Ove godine smo surađivali na tri projekta, koji su od strane Ine sufinancirani u iznosu od 38.000,00kn. Grad Popovača u realizaciju navedenih projekata investirao je oko 200.000,00 kuna vlastitih proračunskih sredstava.“

Dobru suradnju Grada Popovače i Ine potvrdio je i predstavnik tvrtke Dinko Vidaković, direktor Proizvodne regije središnja Hrvatska. „INA kontinuirano pomaže u unaprjeđenju kvalitete života lokalnih zajednica pa mi je drago da smo sudjelovali u opremanju školskih igrališta te da smo pridonijeli i uspješnom završetku izgradnje osmatračnice za ptice koju smo započeli prošle godine. S Gradom Popovačom smo razvili kvalitetnu suradnju te se veselim budućim projektima, a INA će, kao i do sada, nastojati biti aktivan član zajednice i uključiti se kad god za to bude prilike“.

Okupljeni su imali priliku obići lokacije na kojima su postavljena dječja igrala, kao i lokaciju završene Osmatračnice za ptice u Lonjskom polju.