Donatorskom aukcijom slika za opremanje Dnevne bolnice NPB ‘Dr. Ivan Barbot’ prikupljeno 107.000,00 kuna

U prostoru Doma kulture u Popovači održana je treća po redu donatorska aukcija slika u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk” Popovača.

Na aukciji je prodano svih 40 ponuđenih slika nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji PULS-a Moslavački štrk pod nazivom „Tko u malim stvarima pronalazi sreću, uvijek ima razloga da se raduje”. Prodajom je prikupljeno 107.000,00 kuna, a prihod je namijenjen opremanju Dnevne bolnice NPB ‘Dr. Ivan Barbot’.
Pozdravljajući okupljene sudionike i uzvanike, ravnateljica Bolnice Marina Kovač zahvalila je na suradnji članovima Moslavačkog štrka i svim umjetnicima koji su dali svoj obol ovoj humanoj inicijativi. Kako je naglasila, ova plemenita aktivnost uvelike pomaže poboljšanju uvjeta rada u ovoj ustanovi, ali također daje i snažan doprinos destigmatizaciji psihijatrijskih bolesnika. „Donatorska aukcija slika nastalih na likovnoj koloniji u Popovači predstavlja izvor umjetničke inspiracije, kreativne slobode, otvorenog uma, plemenitih srca i velikog prijateljstva. Svi zajedno učinili smo prekrasnu stvar i zato imamo razloga radovati se. Lijepa je zaista vijest da su svi sudionici Donatorske aukcije slika vrlo aktivno sudjelovali i pokazali jednu veliku plemenitost i ljubav u ovim blagdanskim danima te je svih 40 slika koje smo ponudili prodano. Za jednu ovakvu akciju prikupljeni iznos je doista pozamašan, i mi ćemo ga znati lijepo upotrijebiti”, rekla je ravnateljica Bolnice Marina Kovač.
Među brojnim uzvanicima aukciji su nazočili i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Josip Mišković te predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, a program su svojim nastupom glazbeno uveličali članovi Udruge ruskog govornog područja u Međimurju ‘Kalinka’.