55 godina Dječjeg vrtića Kutina

Mališani iz 10 odgojnih skupina iz svih Dječjih vrtića koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Kutina sinoć su u kutinskom Domu kulture priredili najljepši poklon vrtiću, priredbu koju su izveli uz pomoć svojih odgajateljica iz vrtićkih skupina svih uzrasta djece.

Prije svečane priredbe u holu Doma kulture otvorena je izložba dječjih radova na kojoj su se pjesmom predstavila djeca iz Dječjeg vrtića Košuta. Priredba je protekla u veselom ozračju u punom Domu kulture gdje se tražila stolica više. Djeca su prezentirala svoj rad kroz ples, pjesmu, igre i ostale aktivnosti iz vrtića, a priredba je nazvana «Igrati se dijete mora, ići u vrtić baš je fora».
Dječji vrtić Kutina ima dugu pedagošku tradiciju još od vrtića iz 1950. godine u Kolodvorskoj ulici, preko izgradnje objekata Maslačak i Neven, adaptacije za vrtić na Brunkovcu do današnjih dana. Sjetio se vrtić tijekom ove priredbe i svih bivših ravnatelja vrtića i značajnijih povijesnih datuma vezanih uz ovu ustanovu.  Svi znaju koliko je vrtić kao ustanova važan u odgoju naše djece, budućih građana Kutine, rekla je u svo pozdravnom govoru na priredbi ravnateljica Dječjeg vrtića, Sandra Todorov: «Iako 55. godina zvuči „kao nabolje godine“ što će se mnogi složiti sa mnom, ipak naš prosjek je puno, puno manji od toga. Pola stoljeća je prošlo od osnutka vrtića u Kutini i neizmjerno hvala Gradu što svih tih godina pomaže da vrtić radi kvalitetno. No, bez roditelja i njihove pomoći kao i podrške predstavnika ustanova, firmi … vrtić ne bi bio ono što jest. Na nas, kao ustanovu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja stavljena je odgovornost jer se najintenzivniji dječji razvoj događa u predškolskom razdoblju», zaključila je ravnateljica vrtića. Posjetiteljima priredbe obratio se gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Pozdravio je rad Dječjeg vrtića i njihova nastojanja da uvijek budu još bolji. Kako je rekao Grad Kutina je nakon dugih 40 godina konačno uložio značajna sredstava u energetsku obnovu i poboljšanje uvjeta u vrtićima, a na tome će raditi i dalje. Najavio je izgradnju novog vrtića za 10 odgojnih skupina, ukidanje liste čekanja, te podizanja standarda u vrtićima. Dao je podršku Dječjem vrtiću u njihovom radu i poželio i još niz uspješnih obljetnica.

Program djece šlag je na rođendanskoj torti od 55 godina, a svojim su je aplauzom podržali roditelji, djeca, bake i djedovi mališana iz Kutine, ali i šire okolice jer su u priredbi nastupila i djeca iz područnih vrtića Repušnice, Banove Jaruge i Međurića.