”Zapisi za poslije” – promocija knjige Katarine Budić

Knjižnica i čitaonica Kutina sinoć je u svom prostoru organizirala promociju knjige Katarine Budić pod nazivom “Zapisi za poslije”.Katarina Budić djelatnica je Knjižnice i čitaonice Kutina, a da je i sama sklona pisanju svjedoči njezino djelo “Zapisi za poslije” koje je nakon promocije u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu promovirano i u Kutini. Knjiga Katarine Budić opisuje život s teškom bolešću, nakon bolesti, te nove spoznaje koje dolaze u takvim trenucima života.

 

Na jučerašnjoj promociji tražila se stolica više, a brojni su posjetitelji došli podržati rad kutinske autorice. Sve ih je u Knjižnici pozdravila ravnateljica Suzana Pomper koja je s autoricom razgovarala o knjizi. Knjigu je recenzirala dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a u ime medicinske naklade kao urednica prof. Anđa Raič. U glazbenom dijelu programa nastupila je prof. violine Oksana Schneider, Inga Potnar također na violini, te Matija Dragojlović na gitari, dok je Tatjana Rogar, čitala ulomke iz knjige.

Knjiga “Zapisi za poslije” namijenjena je svim ženama oboljelima od raka dojke, njihovim obiteljima, prijateljima, poznanicima i liječnicima. Prošlost i sadašnjost isprepliću se u priči o bolesti, ozdravljenju, podršci bližnjih, ljubavi, prijateljstvu, baštini, potrazi za korijenima i vječnoj borbi sa samim sobom i svojim strahovima.I kad liječenje završi, moramo krenuti dalje, obogaćeni novim iskustvima, susretima, prijateljstvima. Daša Poredoš Lavor, recenzentica knjige istaknula je kako ovo nije knjiga namijenjena samo ženama nego i muškarcima. Zato, jer muškarci mogu puno toga spoznati o ženama, a knjiga govori da su žene snažne i pobjednice.

 

“Moja priča nije autobiografija, moje žene su izmišljene, ali njihova bolest i priče su stvarne, životne i svaka od njih ima dio moga iskustva. Progovorile su o mojim strahovima, strepnjama, nadanjima i uspomenama. Pišući proživjela sam ponovo osamnaest godina strepnje i sve emocije su se vratile. To je bila moja terapija. Ponosna sam i sretna.”, rekla je autorica Katarina Budić koja je jučer mogla vidjeti kako ima snažnu podršku velikog kruga prijatelja i poznanika.
Dio sredstava od prodaje ove knjige donira se Udruzi “Sve za nju”, Udruzi žena oboljelih od raka dojke.