«Sve o ženama» – Teatar Gavran

«Sve o ženama» naziv je kazališne predstave u izvedbi Teatra Gavran koja je sinoć izvedena u sklopu programa obilježavanja Dana grada Kutine u organizaciji POU Kutina. Riječ je o Gavranovoj najizvođenijoj predstavi.

Pun Dom kulture znak je da kutinska publika voli kazalište, a Teatar Gavran jamac je za punjenje dvorane. Predstavu posvećenu ženama, ženskim životima, od djetinjstva do treće životne dobi, najbolje mogu ispričati žene same, a ispričale su je na tekst Mire Gavrana Lana Gojak, Kristina Krepela i Katarina Arbanas.

Predstava je premijerno izvedena 2000. godine imala je značajan broj premijera diljem svijeta od Zegreba i susjednih nam zemalja, do Brazila, Španjolske, Poljske, Češke, Austrije, Slovačke itd.
Predstava plijeni finim nijansiranjem različitih ženskih karaktera tražeći u svakom od njih ono pozitivno, nalazeći opravdanje za nerijetko ljubomorno, neiskreno i neugodno ponašanje, u čemu su žene također pravi majstori.

Predstava je odlično prihvaćena, a doživjela je i prijevode na brojne svjetske jezike koji su također osvajali nagrade i u drugim zemljama, poput primjerice izvedba Teatra Ludovy u Poljskoj.