15 zaposlenih kroz javne radove

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina i Grad Kutina potpisali su ugovore za 15 polaznika javnih radova u Gradu Kutini na 6 mjeseci. «Grad Kutina je po prvi puta nositelj javnih radova, jer dosad su nositelji javnih radova bile gradske ustanove, te se nadam da će tako ostati i u budućnosti», rekla je predstojnica HZZ-a PU Kutina, Sonja Repić. Javni radovi su jedna od aktivnih mjera zapošljavanja kojom HZZ nastoji zaposliti teško zapošljive i ranjive skupine koje duže vrijeme borave na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i teško pronalaze posao.

Ugovore je s predstojnicom Sonjom Repić u ime Grada Kutine potpisao gradonačelnik Zlatko Babić. «Moram napomenuti da je od prijavljenih 26 osoba uvjete steklo 22 osobe, a od njih smo odabrali 15 prema odgovarajućim uvjetima. U 100% iznosu njihove se plaće financiraju od strane HZZ-a, a Grad Kutina pokrit će im troškove prijevoza», rekao je gradonačelnik.
HZZ će za ovaj projekt izdvojiti 380.000 kn, a bruto plaća zaposlenih kroz javne radove bit će 3.439 kn. «Izuzetno mi je drago što su kroz ovu mjeru zaposlene 4 osobe s invaliditetom, te dvije osobe sa zajamčenom minimalnom naknadom kojima ta minimalna naknada ostaje radeći u nepunom radnom vremenu», rekla je direktorica Zavoda. Uz ovu mjeru HZZ ima i druge poticajne mjere, a ove godine uspješna je mjera samozapošljavanja koja je izdašnija po iznosu i tu se bilježi visok porast dodijeljenih potpora.
Zaposleni na javnim radovima uglavnom rade na revitalizaciji gradskih površina, te su rezultati njihovog rada već sada vidljivi na zadovoljstvo građana Kutine.