Djeca kod gradonačelnika – u Dječjem tjednu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić danas je u sklopu Dječjeg tjedna organizirao prijem za djecu i učenike kutinskih vrtića, te osnovnih i srednjih škola.

 

Ovo je tradicionalno primanje djece i mladih Kutine kako bi se s njima porazgovaralo o njihovim željama. Renata Vlahek voditeljica Kooordinacije Kutina grad prijatelj djece pozdravila je okupljenu djecu i njihove voditelje, kazavši kako se iz godine u godinu u Dječjem tjednu nastoji ukazati na prava djece u zajednici sukladno konvenciji Ujedinjenih naroda. U Dječjem tjednu sudjeluje i velika većina kutinskih ustanova i udruga čijom sinergijom nastaju brojni događaji koji će se održati i u sklopu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna.

Gradonačelnik je pozdravio djecu te im rekao kako je prošlogodišnje želje nastojao ispuniti koliko je to bilo moguće, obećavši im nastavak aktivnosti na obnovi dječjih igrališta koje su i dalje aktualne, a koje su i sastavni dio knjige želja s crtežima koja su mu poklonila Djeca Dječjeg vrtića.

Među djecom koja su se danas predstavila, bila su i djeca iz kutinskog prihvatilišta za azil koja pohađaju OŠ Vladimira Vidrića, treniraju u kutinskim klubovima i uče hrvatski jezik.
Među željama koje su upućene gradonačelniku većina s odnosi na poboljšanje uvjeta na dječjim igralištima, kako kod osnovnih, tako i kod srednjih škola i vrtića, no bilo je i infrastrukturnih pitanja poput želje za izgradnjom nogostupa u Kutinskoj Lipi. Gradonačelnik je rekao kako će se potruditi ispuniti sve njihove želje. Jedno od pitanja bilo je i korištenje slobodnog vremena te su djeca pitala hoće li i ove godine biti klizališta.

Djeca su dobila odgovor da će klizališta biti, ako budu bar donekle povoljni vremenski uvjeti, te kako će biti veće i sadržajnije od prošlogodišnjeg, a nastojat će se osigurati besplatna škola klizanja za učenike. Djeca društva naša djeca predstavila su se malo dužim tekstom o svojim aktivnostima kojima su ostvarili uspjehe tijekom protekle godine.

 

Dječji tjedan se nastavlja sutrašnjom lutkarskom predstavom Jadranke Del Ponte «Jedna nogometna» u izvedbi Lutkarske družine KUTKO iz kutinske Knjižnice u POU Kutina, nastavlja se u četvrtak 4. listopada u OŠ Banova Jaruga aktivnošću “Sportom protiv nasilja”. U petak na poligonu HAK-a u organizaciji DND-a organizirana je rolijada i biciklijada. U Dječjem tjednu bit će održane i projekcije filmova učenika OŠ Stjepana Kefelje u POU Kutina, dok će 12. listopada biti organizirani Dani kruha na gradskom trgu ili Sportskom centru ovisno od vremenskih prilika. Vikend 12. i 13. listopada rezerviran je za Dječji festival folklora uz cjelovečernji koncert KUD-a Ivančice, a istovremeno će biti održan i Jesenski susret izviđača Hrvatske u organizaciji izviđačkog odreda Betlehem.