Zasladi, odradi…

VIDEO
Projekt Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje- inovativni programi dodatne turističko-ugostiteljske ponude

POU Kutina potpisalo je 10.4.2018. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje kao Posredničkim tijelom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.282.887,50 kn. POU na projektu surađuje s 4 partnera: Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Kutina, Hotel Kutina d.o.o. i Pentagon, obrt za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge.
Specifični ciljevi projekta jesu poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno 6 predavača Učilišta i 6 mentora tvrtke i obrta te stjecanje općih kompetencija i vještina 48 pripadnika ciljanih skupina, u sklopu dodatne ponude Parka prirode Lonjsko polje, kroz razvoj i provedbu 2 inovativna programa osposobljavanja: 1. Turističko-ugostiteljski voditelj (koji uključuje obilazak prirodnih ljepota, promatranje ptica, cikloturizam, obilazak vinskih cesta, tradicijsku ugostiteljsku ponudu, komunikaciju i animiranje domaćih i inozemnih turista, rad s turistima s posebnim potrebama, itd..) i 2. Turističko-ugostiteljski slastičar (koji uključuje planiranje organizacije rada, pripremu desertnih jela pred gostom, eko i tradicionalne slastice i sl…) te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod dva poslodavca.
Ovakvim modelom povezivanja nastoji se podići dosadašnja niska razina praktičnih znanja, vještina i općih kompetencija osoba za rad u turizmu/ugostiteljstvu, poboljšati postojeće i donijeti neke nove metode u integraciji ciljanih skupina u sustav cjeloživotnog obrazovanja te značajnije sudjelovanje na tržištu rada na području SMŽ-a