»S druge strane» – promocija knjige Nataše Kupljenik

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici sinoć je održana promocija zbirke poezije autorice Nataše Kupljenik. Riječ je prvoj knjizi pjesnikinje koja živi i radi u Ljubljani, a po zanimanju je diplomirana slikarica.

Nataša Kupljenik rođena je u Kutini 1982., a od 2002. živi i radi u Ljubljani. Njezine pjesme su 2014. godine uvrštene u antologiju suvremene manjinske književnosti u Sloveniji koju je izdalo Društvo slovenskih pisaca. Kao dvojezična autorica u Sloveniji djeluje s autorima koji žive u Sloveniji, ali pišu na svom materinjem jeziku. Promociju je vodila Tamara Lujak, a sve posjetitelje promocije pozdravila je ravanteljica Knjižnice Suzana Pomper.

Zbirka pjesama «S druge strane»  prvijenac je Nataše Kupljenik, a  podijeljena je u pet poglavlja :S druge strane – Prozora kioska, Umjetnosti, Granice, Života, Njegovog sna. U njima autorica vrlo iskreno govori o svim svojim životnim problemima: sukobima sa sredinom u kojoj je odrasla, sistemom, ljudima u njezinoj  okolini i samom sobom. I iz svih tih bitaka izašla jekao pobjednica, a stihove piše «S druge strane».