Punk’s not dead

U siječnju PUNK – PodUzetnički iNkubator Kutina počinje s radom

PUNK – poduzetnički inkubator Kutina bit će uređen i opremljen u zgradi u ulici Hrvatskih branitelja 2 do kraja studenog. Najavljeno je to na konferenciji za novinare u derutnoj zgradi koju Kutinčani znaju kao komitet ili kockica. U poduzetničkom inkubator prostor za rad dobit će start up tvrtke i poduzetnici.

Mišel Novosel, voditelj projekt PUNK – PodUzetnički iNkubator Kutina

Voditelj projekta sufinanciranog EU sredstvima Mišel Novosel izvijestio je kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom. “Krajem studenog svi će prostori biti spremni i opremljeni. Nakon toga objavljuje se Natječaj za zakup ovih prostorija. Poduzetnici bi u novouređeni prostor mogli useliti u siječnju iduće godine. Prostor u Punku predviđen je za razne djelatnosti, na postojeće, nove i buduće poduzetnike. 8 je novih ureda zatvorenog prostora, i predviđeno je 20-ak mjesta koji će raditi na „open space“ prostoru gdje će imati svoje radno mjesto. Imamo upita za prostor od postojećih i potencijalnih poduzetnika.”

Grad Kutina nositelj je ovog projekta koji je pokrenut 2016. godine. Uz davanje poslovnog prostora mladim poduzetnicima i poticanja poslovne klime realizacijom projekt bit će uređena i zapuštena zgrada u središtu grada, koja je spomenik graditeljske baštine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine, zbog svega toga izrazio je zadovoljstvo napretkom projekta. „Ovo je druga konferencija za novinare koja je obavezna prema projektu. Drago nam je da radovi napreduju prema predviđenom planu. Novouređena zgrada bit će na raspolaganju poduzetnicima, a osobito mladim poduzetnicima koji će prve poslovne korake napraviti u ovom poduzetničkom inkubatoru. Grad Kutina kroz ovaj projekt omogućit će im sve što im je potrebno; prostor, potreban inventar i informatičku opremu, savjete od naše RA Mrav i upravni odjeli Grada Kutine bit će im na raspolaganju. Na kraju krajeva neće plaćati najamninu, a na njima je da realiziraju svoje poslovne ideje i mi ćemo im u tome pomoći.“

Projekt uređenja poduzetničkog inkubatora Kutina – PUNK vrijedan je 6,8 mil. kn, sufinanciranje iz EU iznosi 6,5 mil Kutina, a nositelj projekta Grad Kutina sudjeluje u sufinanciranju sa 309 tisuća 910 kn.

  • Naziv projekta

Poduzetnički inkubator Kutina – PUNK

  • Razdoblje provedbe projekta:
  1. studenog 2017. – 2. studenog 2018. (12 mjeseci)
  • Ukupna vrijednost projekta:

6.810.413,46 kn

  • Financiranje:

EU sufinanciranje projekta 6.500.503,39 kn

  • Udio korisnika: 309.910,07 kn
  • Nositelj projekta: Grad Kutina
  • Projektni partneri:

Razvojna agencija MRAV d.o.o.

Grad Popovača

Općina Velika Ludina

  • Suradnici:

Poduzetnički inkubator Sisak– PISAK d.o.o., IMPACT HUB Zagreb d.o.o., Fakultet

organizacije i informatike Varaždin, SI-MO-RA d.o.o., Libertas međunarodno

sveučilište, Poduzetnički inkubator ZIP d.

Grad Kutina ovim višemilijunskim projektom osigurava infrastrukturu Poduzetničkog inkubatora PUNK na lokaciji Hrvatskih Branitelja 2, Kutina. Projekt ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima EU fondova.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje poslovnih i pratećih prostora, te stavljanje istih na raspolaganje malim i srednjim poduzetnicima naše regije.

Osim najma različitih poslovnih prostora opremljenih IT opremom i uredskim namještajem, osiguran je i prostor poslovnim subjektima za pružanje usluga poslovnog savjetovanja, savjetovanja o izvorima financiranja i istraživanja tržišta.

 

Cilj projekta je razvoj nove i jedinstvene potporne poduzetničke infrastrukture koja će pružati usluge za razvoj i unapređenje poslovanja malih i srednjih tvrtki na području Grada Kutine i Moslavine.

Projekt rješava središnji problem lokalne i šire zajednice – nedostatak poslovnih informacija i otežan pristup istima, nedostatak opremljenih, suvremenih poslovnih prostora prilagođenih obavljanju i stvaranju modernih zanimanja i novih radnih mjesta, potreba jedinstvene organizacije za usluge namijenjene razvoju inovativnosti i poduzetništva.

Najam – opremljen poslovni prostor s IT opremom i uredskim namještajem, coworking prostor, maketarnica, skype soba, najam prostora za izložbe, radionice, konferencije, sastanke i skupove

Usluge – međunarodna promocija i umrežavanje, knjigovodstvo, financije, pravni poslovi, nabava, usluga umnožavanja, ispisa i skeniranja dokumenata, izrada poslovne dokumentacije

Organiziranje posebnih događanja – motivacijski događaji, start-up weekends, in house treninzi

Savjetovanja i individualna savjetovanja na teme – komercijalizacija i inovacije, EU fondovi, financije i knjigovodstvo, pravo, ljudski resursi, edukacija po pojedinim sektorima .

Program inkubiranja početnika u poslovanju

Korištenje usluge akceleratora

Virtualni poduzetnički inkubator

Istraživanje tržišta

Program razvoja poduzetničkih ideja

Program razvoja društvenog poduzetništva i socijalnih inovacija

Regionalna mobilna poduzetnička klinika

 

KONTAKT:

Razvojna agencija Mrav

Tržna 8, Kutina

web: www.ra-mrav.hr

mail: info@ra-mrav.hr

tel: 044∕659-078