Preventivne akcije u prometu

Rezultati provedene akcije u prometu

Tijekom noći s petka na subotu, 14./15. rujna te sa subote na nedjelju, 15./16. rujna, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su preventivno-represivne akcije usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Prva akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom zagrebačkom, a druga sa susjednim Policijskim upravama zagrebačkom i brodsko-posavskom.

Tijekom provođenja akcija policijski službenici su kontrolirali 362 sudionika u prometu i utvrdili 92 prometna prekršaja, od kojih se njih 25 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su upravljali osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam ih je evidentirano na području Kutine, šest na području Siska, po tri na području Novske i Petrinje, po dva na području Hrvatske Kostajnice i Dvora te jedan na području Sunje.

Kod 22 vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod dvojice je bila manja od 0,5 promila, dok je kod jednog vozača alkoholiziranost bila veća od 2 promila.

Prema dobnim skupinama osam vozača je bilo u dobi od 31 do 40 godina, po sedam ih je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 odnosno od 25 do 30 godina, dva su bila u dobi od 41 do 50 godina, dok je jedan vozač bio stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,17 promila utvrđena je 30-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 16. rujna oko 2.20 sati, zaustavljen u Novskoj.

 

NAJAVA: Mjere pojačanog nadzora u prometu

  1. U razdoblju od 17. do 23. rujna na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačane mjere u cestovnom prometu vezano za nadzor uporabe mobitela i drugih uređaja te nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.
  2. U srijedu, 19. rujna od 7 do 14 sati, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačane aktivnosti vezane za nadzor prometovanja autobusa namijenjenih prijevozu školske djece