Međunarodna utrka: Kutina – Voloder – in memoriam Franjo Mihalić

I ove godine u sklopu Voloderskih jeseni održana je sada već tradicionalna utrka  Kutina – Voloder. Ovaj sportski događaj postao je sastavni dio najveće manifestacije u Moslavini, Voloderskih jeseni. Na startu utrke u Kutini na trgu dr. Franje Tuđmana okupio se velik broj trkača iz Hrvatske i drugih zemalja.

Kako je rekao direktor utrke Danijel Kepe ovo je rekordan broj trkača u ovoj utrci koja je organizirana u čast najvećeg maratonca u bivšoj Jugoslaviji, Franje Mihalića – Jure, koji je rođen u Moslavini.

Ovom sportskom događaju odaziva se i sin Franje Mihalića, Vladimir Mihalić, koji živi u Beogradu i koji je ponosan što se utrka održava njegovom ocu u čast. Jednako tako i ove godine otvorenju utrke je prisustvovao i Dane Korica s čijim atletskim uspjesima smo svi upoznati, tim više jer je i Korica rodom iz Moslavine.

Osim što utrka promovira sport i zdrav život, utrka promovira i ljepote Moslavine i turističke potencijale našeg kraja, stoga ima višestruku vrijednost.. Vruć rujanski dan nije omeo maratonce u svom naumu da što brže otrče 15 km dugu stazu Kutina Voloder.

Najbrži je kod muškaraca bio Goran Grdenić, dok je kod žena prvakinja bila Lidija Samardžić. U Voloderu su nagrade dodijelili predstavnici gradova pokrovitelja utrke Kutine, Popovače i Zagreba.  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić riječima potpore ispratio je trkače s kutinskog gradskog trga zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Kutine Davorom Kljakićem..