KUD Moslavina – nastup u Kloštru i primanje novih članova

Dječji folklorni ansambl KUD-a Moslavina nastupio je u Kloštru, probe se nastavljaju i primaju se novi članovi – rezime je zadnjih aktivnosti kutinskog KUD-a.

Na poziv organizatora KUD-a “Kloštar” iz Kloštar Ivanića Dječji folklorni ansambl KUD-a Moslavine sudjelovao je na  manifestaciji nazvanoj 1. SEOSKE IGRE MALIH FOLKLORAŠA. Na priredbi su uz Kutinčane sudjelovali i dječji KUD-ovi iz Varaždinskih Toplica, Splita, Lupoglava, Obreške, Križa, Trnovca Bartolovečkog, Adamovca i Remetinca, te naravno KUD domaćina. KUD Moslavina predstavio se dječjim igrama, pjesmama i plesovima Moslavine “Urodila žuta dunja”  koje je sa njima uvježbala voditeljica Aleksandra Savić Nikitović, a uz pratnju malih tamburaša i stručnog voditelja Matiju Krmeka.

Nakon održanog folklornog programa svi mali folkoraši i njihovi voditelji natjecali su se u potezanju užeta, skakanju u vreći i drugim dječjim igrama. KUD Moslavina posebno zahvaljuje roditeljima na podršci i pomoći u organizaciji.

Iz KUD-a Moslavina u Kutini ujedno pozivaju sve zainteresirane da se priključe DJEČJEM FOLKLORNOM ANSAMBLU I TAMBURAŠIMA te postanu aktivni članovi KUD-a.

Poziv upućuju djeci vrtićke i predškolske dobi, kao i svim osnovnoškolcima koji svoje mjesto žele naći u jednom od njihova dva dječja folklorna ansambla, te za početnike u MALOJ ŠKOLI TAMBURA.

 

 

Pozivaju i učenike 5-8 razreda osnovne škole, te SREDNJOŠKOLCE  zainteresirane za rad u nekoj od njihovih sekcija bez obzira na prethodno plesačko, pjevačko ili sviračko iskustvo da se priključe u radu našeg FOLKLORNOG ANSAMBLA ili TAMBURAŠKE SEKCIJE.

Jamčimo vam dobru zabavu, druženje, a tu su i putovanja..Upisi su otvoreni tijekom rujna I listopada – u dane proba UTORKOM od 18-22 sata i PETKOM od 20-22 sata. Dobro nam došli !” – proručuje voditelj i koreograf KUD-a Moslavine, Tihomir Krmek.